Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011

Εφαρμογή στο iPhone για ασθενείς με Καρκίνο του Μαστού ...

Η εταιρεία Novalus Mobile, στο Charlote στην Νότια Καρολίνα της Αμερικής λάνσαρε μια εφαρμογεί για iPhone που χρησιμοποιεί δυνατότητες των Social Media παρέχοντας σε νεοδιαγνωσθέντες, στους υπάρχοντες ασθενείς, στους ασθενείς που έχουν σωθεί, στις οικογένειες ασθενών, στους φίλους, στους επαγγελματίες και σε εκείνους που μαθαίνουν για την ασθένεια να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους στην ίδια περιοχή. (με βάση την θέση που βρίσκονται).
Αυτή η φοβερή ασθένεια συνδέει τους ανθρώπους μαζί με έναν σημαντικό τρόπο.
Η εφαρμογή παρέχει μια απλή, ανώνυμη πλατφόρμα για να μπορεί κάποιος να συμμετάσχει και να επικοινωνεί με άλλους δημιουργώντας ένα ασφαλές περιβάλλον για τις ερωτήσεις, την μάθηση καθώς επίσης και στο να μοιραστουν εμπειρίες και πληροφορίες χωρίς να χρείαζονται εξηγήσεις και άβολες συνομιλίες.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Novarus Mobile, David Moore, αναφέρθηκε λέγοντας «είμαστε αποφασισμένοι να δημιουργήσουμε ένα μοναδικό, ασφαλές, υποστηρικτικό και πληροφοριακό περιβάλλον για τους ανθρώπους για να αλληλεπιδράσουν."
Υπάρχουν πολλοί τρόποι για άτομα που έχουν πληγεί από τον καρκίνο του μαστού να εμπλακούν, με την συγκέντρωση χρημάτων, και την φυσική επικοινωνία μέσω κοινοτήτων ασθενών. Ωστόσο, υπάρχουν πολύ λίγες επιλογές, αν κάποιος θέλει να φτάσει αμέσως σε κάποιον άλλο με παρόμοιες εμπειρίες.

Με την ανάπτυξη των έξυπνων τηλεφώνων και τη χρήση εφαρμογών αυτό είναι ένας λογικό αλλά και αποδοτικός τρόπος για τις ειδικές ομάδες ασθενών για να αλληλεπιδράσουν.

H εφαρμογή Breast Cancer Connect είναι μια δωρεάν εφαρμογή και είναι διαθέσιμη στο iPhone App Store: http://itunes.apple.com/us/app/breast-cancer-connect/id435832590?mt=8&ls=1

Δεν υπάρχουν σχόλια: